april 30, 2021

Dan toch geen Gent Jazz deze zomer

Na de annulering van Sting en Herbie Hancock, en gezien de huidige omstandigheden, wisten we dat Gent Jazz er ook dit jaar anders zou uitzien. Logisch. Maar zoals veel andere festivals en artiesten, hadden we gehoopt om deze zomer alsnog een noemenswaardige editie te kunnen organiseren – coronaproof. Met alle kennis die het afgelopen jaar is opgedaan én met een vaccinatieprogramma in full swing, was dat perfect mogelijk geweest.

Op 23 april heeft de regering een beslissing daarover echter opnieuw uitgesteld, waardoor we gedwongen zijn om de ambitieuze, maar veilige plannen die we hadden alweer op te bergen en Gent Jazz 2021 te annuleren. Met spijt in het hart, want we weten dat heel wat Belgische (jazz)artiesten enorm hard naar deze zomer uitkeken, en we geloven evenzeer dat veel van onze bezoekers een muzikale oppepper kunnen gebruiken.

Naar verluidt valt er op 11 mei mogelijk alsnog een beslissing over festivals in de maand juli, maar voor Gent Jazz komt die te laat. Wat niet wil zeggen dat we niet nog steeds de ambitie én goesting hebben om deze zomer (op dezelfde dagen als Gent Jazz) een alternatief op poten te zetten! Hoe dat er juist zal uitzien? Dat weten we nog niet, maar het zal in ieder geval een zo groot mogelijk – we wachten ongeduldig de richtlijnen af – initiatief zijn! Alleen zal het geen Gent Jazz zijn.

Intussen zijn we de gesprekken met de headliners van dit jaar wel alweer opgestart, zodat de affiche van Gent Jazz er in 2022 even spectaculair zal uitzien als dit jaar. Want laat daar geen twijfel over bestaan: Gent Jazz komt nog harder terug dan vinyl. Sting was de eerste om opnieuw zijn komst te bevestigen – hij had er dan ook al enige ervaring in – en de volgende maanden komen daar sowieso nog een pak namen bij.

Wie voor deze zomer een ticket kocht, zal in de loop van de komende weken persoonlijk worden verwittigd. Alvast goed om weten: Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker heeft deze week beslist dat alle festival- en concertvouchers tot en met de zomer van 2023 geldig blijven.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief


[mc4wp_form id="14297"]

Gerelateerde berichten

Nabou Claerhout wint Jong Jazztalent Gent 2021

Nabou Claerhout werd zopas op Gent Jazz tot Jong Jazztalent Gent 2021 gekroond. De 27-jarige trombonist krijgt 10.000 euro om haar droomproject te realiseren en treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Robin Verheyen, De Beren Gieren, Nathan Daems, Steiger en...