januari 18, 2021

Gent tussen de groten in verkiezing beste jazzsteden ter wereld

Jazz leeft in Gent, dat is al vele jaren zo en werd opnieuw bewezen: Gent staat op de veertiende plaats in de top 50 van beste jazzsteden ter wereld. Daarmee komen we terecht tussen Kansas en Seatlle.

“Jazz speelt al sinds de jaren 70 een stevige muzikale rol in Gent. Het groeiende aanbod is ondertussen ook internationaal opgevallen bij de liefhebbers.” Gent Jazz-oprichter Bernard Flamang is duidelijk, we staan niet voor niets tussen de groten der aarde in dit lijstje.

Volgens de top 50 van de internationale jazzwebsite ‘All About Jazz’ zijn New York, Chicago en New Orleans de belangrijkste jazzsteden. Voor de samenstelling van de lijst konden mensen stemmen op 300 steden van over de hele wereld, waaronder ook Brussel, Antwerpen en Brugge. Met een veertiende plaats laat Gent steden als Detroit, Montreal en Kopenhagen achter zich.

Gent Jazz

Met concertzalen en locaties zoals Handelsbeurs, Vooruit, Bijloke en Hot Club is er terecht respect voor Gent als jazzstad. Ook Gent Jazz kan natuurlijk niet ontbreken: “Gent Jazz maakt deel uit van de International Jazz Festival Organization, samen met 16 andere toonaangevende jazzfestivals wereldwijd. Wie ons niet kent, is dus niet echt aanwezig in de jazzscene”, aldus Flamang.

Goed nieuws trouwens voor de liefhebbers van Gent Jazz, want de organisatie gaat uit van een fantastische editie 2021: “Voor onze twintigste verjaardag komt er heel wat nieuws aan.”

bron: Het Nieuwsblad

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief


[mc4wp_form id="14297"]

Gerelateerde berichten

Nabou Claerhout wint Jong Jazztalent Gent 2021

Nabou Claerhout werd zopas op Gent Jazz tot Jong Jazztalent Gent 2021 gekroond. De 27-jarige trombonist krijgt 10.000 euro om haar droomproject te realiseren en treedt daarmee in de voetsporen van onder meer Robin Verheyen, De Beren Gieren, Nathan Daems, Steiger en...