Selecteer een pagina
februari 22, 2021

Jong Jazztalent Gent 2021

Ben (of ken) jij Jong Jazztalent Gent 2021?

Het lijstje winnaars van de jazzwedstrijd Jong Jazztalent Gent is inmiddels behoorlijk indrukwekkend: Robin Verheyen, BRZZVLL, De Beren Gieren, Natham Daems, Steiger, … allen kregen ze aan het begin van hun carrière een som geld van Gent Jazz en Brouwerij Duvel Moortgat toegeschoven om een ambitieus project op poten te zetten. Want Jong Jazztalent Gent is meer dan een ‘rally’ of ‘concours’. Het is een creatiewedstrijd die inhaakt op de ongebreidelde creativiteit van één van de creatiefste muziekscenes van het land: de jazzscene!

In de pot van de alweer 20ste editie van Jong Jazztalent Gent zit ook dit jaar 10.000 euro – geschonken door Brouwerij Duvel Moortgat. De laureaat zal bovendien een plaats op de affiche van Gent Jazz 2022 krijgen om zijn winnend project voor te stellen.

Maar hoe zit dat nu precies? Jonge jazzmuzikanten hebben tot 2 mei 2021 de tijd om via Vi.be een bijzonder en ambitieus project in te dienen. Lees: een project waarvan de professionele jazzjury “awopbopaloobop alopbamboom” zegt! Wie volgens de jury het bijzonderste of ambitieuste project heeft ingediend, kaapt niet alleen de titel Jong Jazztalent Gent 2021 weg, hij wordt ook beloond met een geldsom van maximum 10.000 euro om zijn project binnen het jaar te realiseren én het volgend jaar de wereld in te sturen op Gent Jazz.

De lat lag de afgelopen jaren telkens erg hoog: ontzettend veel jonge jazzmuzikanten dienden waanzinnig veel aantrekkelijke projecten. Donder, de winnaar van de vorige editie, vroeg zich bijvoorbeeld af hoe Belgische jazz vandaag had geklonken als de pioniers hier niet van Amerikaanse jazzmuzikanten waren vertrokken, maar van de Vlaamse polyfonie. Met de Noorse harmoniumspeler Sigbjørn Apeland gingen de drie op zoek naar het antwoord.

Maar dit jaar moet het dus weer iets helemaal anders zijn! Dus broed je al even op een wild idee óf ken je een muzikant/band die hoogdringend grenzen wil verleggen? Eén adres: Vi.be!

Jong Jazztalent Gent is een initiatief van Gent Jazz, in samenwerking met Brouwerij Duvel Moortgat. De creatiewedstrijd wil het musiceren bij jonge (jazz)muzikanten stimuleren.

Info & inschrijvingen

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief


Gerelateerde berichten

Dan toch geen Gent Jazz deze zomer

Na de annulering van Sting en Herbie Hancock, en gezien de huidige omstandigheden, wisten we dat Gent Jazz er ook dit jaar anders zou uitzien. Logisch. Maar zoals veel andere festivals en artiesten, hadden we gehoopt om deze zomer alsnog een noemenswaardige editie te...

Het concert van Sting verschuift naar Gent Jazz 2022

Omwille van de aanhoudende coronacrisis verschuift het concert van Sting op Gent Jazz naar 13 juli 2022. Wie voor deze zomer een ticket had voor de festivaldag met Sting (14 juli) hoeft niets te doen. Zijn ticket blijft geldig voor 13 juli 2022. Dat betekent dus ook...