3Men in a BoaT ft. Louis Sclavis

Zaterdag 10 juli 2021 / 20u15 – 21u30

Philippe Thuriot – accordion
Kristof Roseeuw – double bass
Lionel Beuvens – drums
Louis Sclavis – basklarinet en klarinet

De deuren openen deze festivaldag om 15.30 u. Uw ticket geeft toegang tot alle concerten van deze festivaldag. Dit is een zittend concert. Tickets worden per tafels van één, twee of vier personen verkocht. Tickets kosten 39 euro. Kindertickets (-12 jaar) zijn beschikbaar aan 8 euro (zie voorwaarden).

Line-up
22.30-00.00 u. - Richard Galliano Quartet 'New Musette'
20.15-21.30 u. - 3Men in a BoaT ft. Louis Sclavis
18.30-19.30 u. - Antoine Pierre URBEX 'Electric Suspended'
16.45-17.45 u. - Donder & Apeland

Reeds vele jaren en kruisen de muzikale wegen van accordeonist bassist Kristof Roseeuw en accordeonist Philippe Thuriot.elkaar. Ze tourden samen met de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelin of met René Lussier, de befaamde gitarist van o.a. Fred Friths gitaar 4tet. Ze flaneerden muzikaal doorheen Senegal en stonden in 2004 samen op het podium ter gelegenheid van de culturele opening van de Olympische spelen in Athene.

Eveneens speelden ze diverse jaren samen in het radioKUKAorkest, het kwartet dat Roseeuw op vraag van KLARA samenstelde en waarmee hij 2 seizoenen lang het radioprogramma ‘De Kunstkaravaan’ van live muziek voorzag.
Waar rook is, is vuur en stilaan groeide bij beiden heren de goesting naar een eigen ensemble. Roseeuw betrok er drummer Lionel Beuvens bij, nadat die voor een concert van Too Noisy Fish was ingevallen. De saus bleek héérlijk te binden.Op Gent Jazz realiseert 3Men in a boat een langgekoesterde droom. Ze inviteren Franse Louis Sclavis, leidende figuur in de Europese Impro muziek en één van de eersten die jazz met Franse volksmuziek wist te combineren.